logo
 
 
Videók E-Mail YouTube SoundCloud MixCloud Hulkshare Instagram FaceBook Twitter MySpace RSS
Aktuális Biográfia Discográfia Képek Letöltés Vendégkönyv Party-mix Honlaptérkép
Megosztás

DJ-k

Ezen az oldalon dj barátaimat szeretném nektek bemutatni, a teljesség igénye nélkül. Ők azok, akikkel akarva-akaratlanul is befolyásoljuk egymás munkáját, karrierjét. Ismerjétek meg őket!


Dj Szeka
Született Székely Zoltán, 1974.07.02. (Névnap: 03.08.)
Unokatestvérem, barátom, sorstársam és művésznévadó keresztapám! Most róla is csak kivonatosan írok, majd napok (hetek, hónapok :-) kérdése és fent lesz róla is a teljesebb anyag.
Szóval '74 óta élvezi a világi lét minden ajándékát és átkát! Amióta az eszemet tudom, ő is zenével foglalkozik, a szalagos-magnó megjelenése óta. Az apróbb disco-k után az első közös vállalkozásunk a szabadkígyósi New York Center disco-ja volt. A komoly kihívást mindkettőnk számára a dombegyházi Club Caribic jelentette. A következő állomás az újkígyósi Aréna volt, majd jött a Frankó Dance rendezvénysorozat, melynek Szeka lett a rezidense. A békéscsabai Manhattan-ba is leszerződtették, mint rezidenst.
Itt igazából kiélhette magát. House minden mennyiségben, bakelitről. Az az ő műfaja. Elsősorban bakelitről dolgozott, mostmár ő is nyüstöl a saját Pioneer CDJ100-as cd lemezjátszóit.
Dj Szeka saját web site-al is rendelkezik: www.djszeka.hu.Exit & TomBoj
Exit 1982-ben látta meg a napvilágot, Paulik István névre keresztelték (A Budai már foglalt volt! :-)
TomBoj '83-as évjáratú mega-zseni, Ilyés Tamás polgári névvel! :-) Sajnos, később ezt a nevet is lenyúlták! :-))

'96-ban ragadta őket magával a lemezlovasok szelleme és az "ütemre keverés", akkoriban még csak számítógépen (Winamp+Pitch plugin, majd később BPM Studio). Elkészült az első fordulatszám szabályzós walkman is! :-) Hamarosan a látótérbe került az első lemezjátszó is! Taya BD-510! ("Made in Japán!") És az első "komoly" lemez: Boney M! Akkoriban nem volt olyan rádiós sláger, amire ez a zene nem lett rákeverve! :-)

Exit a Dj pult környékére, és lassan mögé '97 táján jutott. Pályafutását az újkígyósi Arénában kezdte meg, mint "lemezlovas-segédmunkás." (továbbiakban: Droid! A szót Dj. De-Var-Gas, az Ibiza Dance Club rezidens dj-je alkotta!) Az Aréna rezidensénének, Dj. QuickBoynak volt nagy segítségére. Itt már Technics 1210MK2-est hajtott. :-)

A 2000-es év Garabonciás Napjai hoztak össze bennünket. A srácok (Exit & TomBoj) "tesztelték" a technikámat és saját magukat. Ekkor jött a lehetőség, hogy velem járják a disco-kat. Ekkor lettek a droidjaim. Mindenütt megfordultak ezután, ahol rezidens voltam.

2001. május 5-én rendeztük meg az ExitTour2001 house_party Vol.1-et, melyen volt live conga, trance, house, techno. Azt hiszem jó kis party volt! Aki ott volt tudja. ;-)

A 2001-es évben már önálló helyet "kaptak." Doboz "haldokló félben lévő" discoját sikerült nekik újra életre kelteni. (Nevet nem mondunk, no reklám!) A club azóta is üzemel. Még ebben az évben Okányba kerültek, a MAXX-be, mint rezidensek, házigazdák.
Az év vége felé az orosházi Renegade Music Club szombati rezidensei lettek.
Sokáig ott nyúzták a Pioneer CDJ100-asokat és a kontrolfalat! :-)
Azóta már többnyire hangosítással és karaokee szervezéssel foglalkoznak, de a mai napig előfordulnak a DJ pult mögött is.

Megfordultak már olyan helyeken, mint:
    Schnell Disco (Békéscsaba)
    Manhattan Jam Dance Club (Békéscsaba)
    Club Eldorado (Békéscsaba)
    Music Garden (Békéscsaba)
    Öcsi Presszó & Music Café (Békéscsaba)
    Bástya Dance Club (Orosháza)
    Rose Dance Club (Gerendás)
    Club Royal (Telekgerendás)
    Club Caribic (Dombegyház)

Exit honlapja
Mr Kliko
Polgári nevén Heim Lajos, 81-es évjáratú techno-dj.
Kb. a 96-os év volt az, amely a lemezlovasok munkája felé fordította az ő elméjét is!
Információim kissé hiányosak, de azt tudom, hogy a szomszédok nagy örömére gyakorta pörgeti otthon a keményebbnél keményebb techno és house bakeliteket. Olykor a rendőrségnek is meg kellet győződnie róla, hogy valóban zenehallgatás folyik odabent, nem pedig a party-zás!
Az utóbbi időben a mi Kliko-nk is kezd lágyulni, kénytelen populárisabb vonalat képviselni, ha szélesebb körben szeretné ismerté tenni magát!
Részt vett a Club Caribic-ben megrendezett ExitTour 2001, House Party-n. Játszott a Synthetic Technology - electronikus zenei fesztiválon, Békéscsabán. A többit hamarosan megtudhatjátok!
Kapcsolódó cikkek: